Classical & Contemporary by Bangia Agostinho Architecture

Arkitekterna på Bangia Agostinho Architecture och inredningsdesignerna på Shaker studio slog sina kloka huvuden ihop i detta typiska Brooklyn ”brownstone”-hus. Ägarna, en advokat och en teaterchef, ville totalrenovera huset men samtidigt behålla de klassiska attributen. Suzanne Shaker från Shaker studio förklarar att den genomgående färgpaletten bestämdes med det naturliga ljuset i åtanke: ”På första våningen använde jag ljusgråa toner och inslag av kalksten i olika nyanser för att förstärka ljusinsläppet från norr i vardagsrummet, och för att ljusa upp det varma ljuset från söder i matsalen och köket”. Resultatet blev ett lyxigt, harmoniskt hem där raka linjer får kompensera originaldetaljerna.

Brooklyn-townhouse-living-room-front-Bangia-Agostinho-Architecture-and-Suzanne-Shaker-project-3English: The architects at Bangia Agostinho Architecture and the interior designers at Shaker studio came together in this typical Brooklyn brownstone. The owners, a lawyer and a theater director, wanted a complete make over of the house, while maintaining some of its classic attributes. Suzanne Shaker of Shaker studio explains that the overall color palette was determined by the quality of the natural light, where she used pale grays and hints of limestone in varying shades to enhance the northern moody light in the living room and to brighten the warm southern light in the dining room and kitchen. The result is a luxurious, harmonious home where straight lines perfectly compensates the original detailing of the house.

connor 3 sist soffa furnitureboxSoffa ‘Connor’, Furniturebox.

Brooklyn-townhouse-living-room-front-Bangia-Agostinho-Architecture-and-Suzanne-Shaker-project-3Brooklyn-townhouse-parlor-Bangia-Agostinho-Architecture-Brooklyn-townhouse-living-room-front-Bangia-Agostinho-Architecture-and-Suzanne-Shaker-project-3

Lindsey-Adelman-8-Globe-Branching-Bubble-Glass-Chandelier-Light-Lamp-living-dinning-room-kitchen-lobby-restaurantTaklampa ‘Branching’ (flera utföranden), Lindsey Adelman.

Brooklyn-townhouse-family-room-Bangia-Agostinho-Architecture-and-Suzanne-Shaker-project-Brooklyn-townhouse-master-bedroom-Bangia-Agostinho-Architecture-and-Suzanne-Shaker-project-12påslakan i linne H&M HomePåslakanset i 100% linne, H&M Home.

Brooklyn-townhouse-living-room-front-Bangia-Agostinho-Architecture-and-Suzanne-Shaker-project-3Foto: © Pia Ulin // Bangia Agostinho Architecture

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>