On Our Radar: Fredrikson Stallard

Avant-garde designduon Patrik Fredrikson och Ian Stallard levererar möbler – men inte på det sätt vi är vana att se dem! Paret började sitt samarbete 1995 och har sedan dess prisats flertalet gånger. I kundregistret gömmer sig även märken och företag såsom Chanel, Soho och Tribeca Grand och The London Design Festival. Nedanstående konstellationer i amorfa former och röda nyanser –  vilken för övrigt är den färg Fredrikson anser symboliserar livet och döden – väcker starka känslor. Deras ‘Rubber Table’ har en liknande naturtrogen och gedigen utformning, vilket gör att man inser att varje hem bör ha ett just ett ‘Rubber Table’.


fredriksonstallard_species8-1280x850


Soffa ‘Species’ (2015).


English: The Avant-garde design duo Patrik Fredrikson and Ian Stallard deliver furniture, but not as we typically know them! The couple began working together back in 1995 and since then has their work been praised over and over. Among their clients are brands such as e.g. Chanel, Soho and Tribeca Grand, The London Design Festival. The constellations below in amorphous shapes and shades of red – the color of life and death according to Fredrikson – evoke strong feelings. His ‘Rubber Table’ has a similar lifelike and solid configuration, which makes you realize that every home simply needs a ‘Rubber Table’ of its own!

fredriksonstallard_species10-1280x850


Soffa ‘Species’ (2015).Bord ‘Rubber Table’ (2007).Bord ‘Rubber Table’ (2007).


fredriksonstallard_pyrenees2-1280x850


Dagbädd ‘Pyrenees’ (2007).


fredriksonstallard_pyreness1-1280x850


Dagbädd ‘Pyrenees’ (2007).blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>