Arcadia Gardens By Giulio Minoletti

Rutor är rätt! Välkomna till ett hem som går i geometrins tecken. Arkitekten Giulio Minolettis egen våning, är självklart belägen i Milano och närmare bestämt i området Arcadia Gardens – ett område som bombades sönder och samman under andra världskriget, men som idag är ett eftertraktat bostadsområde. I Minolettis lya står formerna i fokus. Här dansar blicken fram över högt och lågt, kurvigt och rakt och det råder ingen som helst tvekan över att Minoletti hade ett sinne för detaljer!

Arcadia-Gardens-in-Milan-by-Giulio-Minoletti- 6English: It’s hip to be square! Welcome to a home focused on geometry, or at least its shapes. Architect Giulio Minoletti´s own place is obviously located in the city of Milan, in a neighborhood called Arcadia Gardens – which was heavily destroyed during the second World War – but which today is a desirable place to live. Inside Minoletti´s apartment the main focus is shape. Here one´s eyes wander between high and low, curvy and straight, and there is no doubt that Minoletti had an eye for details!

PP Møbler’s PP225 Flag Halyard Chair 2


‘PP225 Flag Halyard Chair’ designad av Hans J. Wegner (1950), PP Möbler.


 Arcadia-Gardens-in-Milan-by-Giulio-Minoletti- 3Arcadia-Gardens-in-Milan-by-Giulio-Minoletti- 3Arcadia-Gardens-in-Milan-by-Giulio-Minoletti- 3vitra-plywood-group-dcm


‘Plywood Group DCM’  av Charles & Ray Eames (1945/1946), Vitra.


Arcadia-Gardens-in-Milan-by-Giulio-Minoletti- 7Arcadia-Gardens-in-Milan-by-Giulio-Minoletti- 3
Foto: © Gianluca Gelmini Architetto via Yellow Trace

.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>